Program SVIT

Program SVIT

Program Svit je Državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki.  Rak na debelem črevesu in danki je v Sloveniji velik zdravstveni problem; je drugi najpogostejši rak, število teh rakov se vsako leto povečuje. Zaradi poznega odkrivanja raka na debelem črevesu in danki je umrljivost za tem rakom še vedno velika, zdravljenje pa je za bolnike naporno in manj uspešno. S Programom Svit lahko veliko rakov na debelem črevesu in danki preprečimo, z odkrivanjem in odstranjevanjem polipov, ki so predstopnje raka. V okviru programa SVIT veliko teh rakov odkrijejo v fazi, ko je zdravljenje uspešno in manj obremenjujoče.

 

Sodelovanje v Programu Svit rešuje življenja!

 

V  pomoč in podporo delovanju programa SVIT v ZVC, ZD Šmarje pri Jelšah organiziramo Svitove dogodke, kjer obiskovalce seznanjamo s pomenom odzivanja v program SVIT in predstavljamo napihljiv model debelega črevesa. Termine Svitovih dogodkov najdete na povezavi; http://www.program-svit.si/sl/medijski-koticek/napovedi-dogodkov

 

V ZD Šmarje pro Jelšah imamo tudi dve Svitovi kontaktni točki, kjer lahko dobite dodatne informacije o delovanju programa SVIT.

 

Svitovi kontaktni točki;

 ZP Rogaška Slatina:

Kontaktna oseba: Magda Sep, dipl.m.s., spec. klin.dietet., tel: 031 849 113, pokličete lahko vsak delovnik, med 13.00 in 15. 00 uro.

ZP Podčetrtek:

Kontaktna oseba: Tanja Rancinger, dipl.m.s., babica, vsak četrtek med 13. in 14. uro v prostorih patronažne službe.

 

Pripravila; Magda Sep

Splošno iskanje

Iskanje zdravnikov

Napredno iskanje V spustnem seznamu izberite lokacijo ali dejavnost ali oboje skupaj in kliknite Išči

Čakalne dobe
Prepoznaj nasilje